תפקידו של עורך דין דיני עבודה הוא ללוות הן מעסיקים והן מועסקים, בכל התקופות בהן מתקיימת ביניהן מערכת יחסים שבין עובד למעביד, או שהם עומדים בפני חתימה על חוזה המעגן את מערכת היחסים. קרי, ייעוץ עו"ד דיני עבודה נחוץ לפני תחילת העבודה, בזמן העבודה ובסיומה. המקצועיות של עורך הדין ומידת הניסיון שלו, עשויות להשפיע משמעותית על התנהלות התהליך ועל שביעות רצונם של שני הצדדים ולכן, מומלץ למצוא עורך דין דיני עבודה בעל ותק, ניסיון בשטח ובקיאות מרשימה בדינים ובתקנות הרלוונטיים.
במה מטפל עו"ד עבודה?
עורך דין דיני עבודה מייצג מעסיקים במקרה של תביעות מצד העובד, או במקרים בהם התבצעה עבירת משמעת על-ידו, מה שמשפיע למשל על הליך הפיטורין. ייעוץ עו"ד דיני עבודה וייצוג של מעבידים, מתבצע בכמה מקרים. למשל:
- סוגיות של שמירה על זכויות סוציאליות, כגון הפרשה לפנסיה, ימי חופש וכו'
- הגנה וייצוג במקרה של ניצול יחסי מרות, החל מהטרדות מיניות וכלה במקרים של התעמרות בעובד, סחיטה וכדומה
- מקרים בהם הליך הפיטורין לא התבצע על-פי החוק
- ייעוץ לגבי ההסכם עם המעסיקים, עוד לפני תחילת העבודה
יש לציין כי מדובר בתחום מורכב ודינמי. לכן, עורך דין דיני עבודה צריך להיות מעורה בשינויים בחקיקה, תקדימים משפטיים וכל הנעשה בתחום, על-מנת שיוכל להמשיך להעניק למרשיו שירות איכותי ומקצועי, המגן עליהם ועל זכויותיהם, בצורה אידיאלית.
תהליך התביעה
גם אם אתם נעזרים בשירות של עו"ד דיני עבודה, חשוב שתכירו את פרטי מהלך התביעה. ככל שתהיו מעורים יותר בתיק ובפרטיו, תוכלו לשפר את סיכוייכם בבית משפט, שכן כל מהלך שעורך דין דיני עבודה יבצע, יבוסס על החלטות מושכלות מצדכם. את התביעה יכול להגיש העובד או המעביד, למזכירות בין הדין לעבודה, באזור שבו התבצעה העבודה. המקבל את כתב התביעה נדרש להגיש כתב הגנה תוך לא יאוחר מ 30 יום וניתן לצרף אליו תביעת נגד. זה השלב שבו אם עדיין אין לכם עו"ד דיני עבודה – מומלץ לפנות לאחד. לאחר מכן יתקיים ניסיון להליך פישור, במטרה לנסות להגיע להסכמה מחוץ לכותלי בית המשפט. אם הפישור לא יצליח, התביעה תדון בבית משפט לדיני עבודה, שם תתקבל פסיקה.